2 comments

The greek monsters

“Ελληνικά Τέρατα: Γεννήθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή μας, από τη φαντασία των ανθρώπων που κατοικούσαν στις περιοχές που σήμερα αποκαλούμε Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν για να προσωποποιήσουν το συγκλονιστικό μυστήριο της δημιουργίας του κόσμου και της ζωής, τα φυσικά φαινόμενα ή απλά τους κοινούς και καθημερινούς φόβους, πολλούς από τους οποίους δεν έχουμε αποβάλλει ακόμη και σήμερα. Τα τέρατα στέκονταν για χρόνια ως αντίποδες των Θεών, των Ηρώων και των κοινών θνητών αναλαμβάνοντας σιωπηλά (ή όχι και τόσο) να «φέρουν» τις αμαρτίες του κόσμου…”

Κάπως έτσι σε εισάγουν οι Beetroot στην έκθεσή τους Ελληνικά Τέρατα στο Μουσείο Μπενάκη. Όπως λένε οι ίδιοι, η έκθεση δεν έχει στόχο να παρουσιάσει απλά τα τέρατα, αλλά να τα αναδείξει ως δημιουργήματα της φαντασίας  των αρχαίων Ελλήνων ποιητών μας, αλλά και συνάμα μας καλούν να τα αντιμετωπίσουμε με χιουμοριστική ματιά, αντιστρέφοντας την αρνητική εικόνα που έχουμε γι’ αυτά τα παρεξηγημένα πλάσματα.

Γιατί τελικά όλοι έχουμε ένα μικρό τερατάκι μέσα μας που προσπαθεί να κάνει όμορφα πράγματα παρά τα εμπόδια που συναντά μπροστά του…





Σύμφωνα με την Θεογονία, εγώ προέρχομαι από τη ΓΗ


Το τέρας μέσα μου: 3 λεπτά καλλιτεχνικού οίστρου και διασημότητας (not), μετά από λίγο το έργο μου διαλύθηκε : (

Μικρή είχαμε με την αδερφή μου κάτι παραμύθια με ελληνικούς μύθους και φανταστική εικονογράφηση. Η αγαπημένη μου ιστορία ήταν ο γρίφος της Σφίγγας. Ακόμα το έχουμε εκείνο το βιβλίο…«Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία;»

Κτήριο Οδού Πειραιώς
Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...