0 comments

Ορχηστρα των Χρωματων – Ελληνικο Κεντρο Κινηματογραφου“Καθε Τριτη … Μουσικη Εικονολατρια”

Συνεχίζεται φέτος για μιαν ακόμη χρονιά, 10η στη σειρά, η επιτυχημένη συνεργασία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Μετά τα εξαιρετικά επιτυχημένα προγράμματα Κινηματογράφος και Μουσική (2000-2001), Ρομαντικές Τρίτες (2002), Nota Italiana (2003), Τρίτες και … 13 (2004), Άρωμα σκηνής (2005), Τρίτη για δύο (2006), Κάθε Τρίτη Γαλλικά και … Πιάνο (2007), Κάθε Τρίτη … Music OClock (2008) και την κόλουρη περσινή, λόγο ελλείψεως χρημάτων, χρονιά (Η νύχτα που ακούει τα πάντα … και βλέπει πολλά), φέτος οι κινηματογραφικές και οι μουσικές επιλογές συνοδοιπορούν με κοινό παρανομαστή την μουσική που πλάστηκε για τον κινηματογράφο ή απόκτησε από αυτόν μια δεύτερη ευκαιρία αιωνιότητας.

Έντεκα ξεχωριστές βραδιές στις οποίες μουσική με κινηματογραφικό χαρακτήρα συναντά σημαντικές δημιουργίες της 7ης τέχνης, που διατηρήθηκαν στη μνήμη και μέσω της μουσικής τους. Σημαντικές μουσικές, επιλεγμένες από ένα ευρύ φάσμα της τέχνης των ήχων, συνυπάρχουν αρμονικά με σημαντικές ταινίες, που στρέφουν το βλέμμα άλλοτε στο παρελθόν, άλλοτε στο παρόν. Κορύφωμα η καταληκτική βραδιά του προγράμματος, στην οποία γιορτάζεται η φετινή επέτειος της συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου μουσουργού και πιανίστα Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1949). Κάθε Τρίτη λοιπόν στο Τριανόν, από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Μαρτίου, «Μουσική Εικονολατρία» για ξεχωριστές αισθητικές συγκινήσεις.

Ο κύκλος εκδηλώσεων πραγματοποιείται, όπως πάντα, με την επιμέλεια και τις εισηγήσεις του κριτικού και ιστορικού μουσικής Γιώργου Β. Μονεμβασίτη.

Συνημμένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κάθε Τρίτη στο Τριανόν, στις 8:30 το βράδυ
Συναυλία-Προβολή ταινίας τιμή εισιτηρίου: 10,00 ευρώ (φοιτητικό 8,00 ευρώ)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...