0 comments

TEDx Athens:The ones who do

Ααα…το πρώτο μου TEDx! Μπορείς να καταλάβεις τον ενθουσιασμό μου λοιπόν. Από τη στιγμή που μου έδωσαν την τσάντα με τα καλούδια και πέρασα το βραχιολάκι στο χέρι μου μέχρι το τέλος αυτής της ολοήμερης γιορτής που μπήκα στο αυτοκίνητο και ξεψύχησα, δεν βαρέθηκα ούτε λεπτό, προσπάθησα να απορροφήσω όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία γινόταν από τους ομιλητές και να περάσω καλά. Και νομίζω πως περάσαμε όλοι καλά.

Κλασικά ήθελα να κρατήσω σημειώσεις αλλά…ξεχάστηκα, και πως να μη ξεχαστείς όταν βλέπεις τα  φανταστικά slides στην παρουσίαση του David Shing, τη γεμάτη παιδικό ενθουσιασμό ομιλία του Craig Walzer  για το βιβλιοπωλείο του, ή το να βλέπεις ένα ξανθό γλυκό κοριτσάκι, την Ashley Fiolek να σου λέει ότι ήθελε από τα 6 της να γίνει Moto-cross Champion, και τα κατάφερε. Και δεν ξέρω για τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στην αίθουσα μαζί μου, αλλά εγώ στο τσακ δεν τα έμπηξα και όχι μόνο σ’ αυτή την ομιλία (βάλε μου το somewhere over the rainbow αν θες να με αποτελειώσεις). Αλλά είχε και αστείες στιγμές η μέρα. Το χιούμορ των Lars Rasmussen και  John Paul Flintoff, τις έξυπνες ατάκες του Θοδωρή Αναγνωστόπουλου,  με αποκορύφωμα την εμφάνιση της ομάδας 8kick που εκεί που όλο σχεδόν το ακροατήριο ήταν σε αποσύνθεση, ξύπνησαν με τους πολύ αστείους αυτοσχεδιασμούς που έκαναν τα παιδιά.

Δύο πράγματα όμως δεν χρειάστηκε να τα σημειώσω, μου έμειναν:
Το πρώτο ήταν μια φράση της Mary Katrantzou: “The greater the artist, the greater the doubt”
και δεύτερον μια συμβουλή του Viktor Koen για το πως να κατεβάσεις ιδέες : “Κάνε ντους/πλύνε πιάτα!”

Υπήρχαν και μερικοί πολύ κουλ τύποι ανάμεσα στο πλήθος…

Είχε και μουσικάρες…

Και εμείς, το nevma δηλαδή, είχαμε κι ένα λόγο παραπάνω να χαιρόμαστε. Κι αυτό γιατί ένα από τα πρόσφατα έργα μας, το miloterranean.gr έκανε την παρουσία του στο φετινό TEDx Athens, ε και μας άρεσε πολύ σαν δουλειά 🙂 Είναι ο απόλυτος οδηγός της Μήλου για εκείνους που θέλουν να την εξερευνήσουν, με χάρτες, tips για το που να πας και τι να κάνεις…χαμός, δες το!

Για τον καθένα μας που ήταν εκεί το Σάββατο υπήρξαν διαφορετικοί ομιλητές που μας άγγιξαν, με άλλους μπορεί να διαφωνήσαμε, με άλλους να ταυτιστήκαμε, στο τέλος όμως σε όλους έμεινε μια κοινή ιδέα. Ότι όσο χάλια κι αν είναι η κατάσταση την οποία ζούμε, όση μιζέρια κι αν υπάρχει γύρω μας, μπορείς να ονειρευτείς, να παλέψεις και στο τέλος να καταφέρεις αυτό που πραγματικά θες.

*Οι φωτογραφίες ανήκουν σε αυτό το κούλ τυπάκι που λέγαμε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...