0 comments

Βλεπουμε ακουγοντασ

Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος. Τρεις τέχνες εξαιρετικά δημοφιλείς, άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Το Θέατρο και η Μουσική συνοδοιπορούν αρμονικά από την αρχαιότητα, ο Κινηματογράφος από το Θέατρο γεννήθηκε και από τη γέννησή του αποζήτησε την αρωγή της μουσικής.

Με μουσική και τραγούδια που ανακαλούν στη μνήμη εικόνες και στιγμές μαγικές από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο φτιάχτηκε ένα σαγηνευτικό πρόγραμμα, όπου σμίγουν το παλιό με το καινούριο. Το πρόγραμμα παρουσιάζεται σε δυο συναυλίες, στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Απριλίου.

Το πρόγραμμα με τίτλο Βλέπουμε ακούγοντας και υπότιτλο Μουσική και τραγούδια από τον Κινηματογράφο και το Θέατρο, θα είναι το ίδιο για τις δύο βραδιές, απλώς διαφοροποιείται η ώρα έναρξης: Την Κυριακή στις 20:00, τη Δευτέρα στις 20:30.

Μουσική, λοιπόν, από το παγκόσμιο Θέατρο, όπου συναντώνται οι Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης με τους Francis Poulenc και Kurt Weill, αλλά και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που φέρνει κοντά τους Nino Rota, Michel Legrand, Georges Auric, Maurice Jaubert, Dino Olivieri, Dario Marianelli, Ennio Morricone, Joseph Kosma, Louis Guglielmi, Yan Tiersen, Nicola Piovani και Henry Mancini με το δικό μας, αλλά και παγκόσμιο, Μάνο Χατζιδάκι.

Ξεναγοί σ’ αυτό το μουσικό περίπατο θα είναι η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και η πιανίστα Ντιάνα Βρανούση. Οι ερμηνείες θα συνοδεύονται από προβολή εικόνων, πάντα σχετικών με τη μουσική που θα ακούγεται. Τις συναυλίες θα προλογίσει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης.

Εισιτήρια, στην τιμή των 12,00 €, τα κανονικά και 8,00 €, τα μειωμένα, προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα, μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται, επίσης, και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC τις ώρες 09:00 – 21:00 (καθημερινές) και 09:00 – 20:00 (Σάββατο)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...