3 comments

SWEENΕY TODD: Ο ΦΟΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΛΙΤ

Το έκανε πάλι το θαύμα του ο Tim!
Η νέα του ταινία-μιούζικαλ  "SWEENΕY TODD: Ο ΦΟΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΛΙΤ" βγήκε στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη που μας πέρασε για να μας κόψει….την ανάσα.

Το story: Στο Λονδίνο του 18ου αιώνα ένας αποφυλακισμένος μπαρμπέρης επιστρέφει να να εκδικηθεί τον άδικο χαμό της γυναίκας και της κόρης του. Ξαναλειτουργεί το κουρείο που κάποτε είχε και υπόσχεται το βαθύτερο ξύρισμα στους πελάτες του. Στο πλευρό του η ολίγον τρελαμένη μαζί του κυρία Λόβετ που φτιάχνει τις χειρότερες κρεατόπιτες σε όλο το Λονδίνο. Μαζί της θα στήσει την εκδίκησή του που σκοπό έχει να αφανίσει όλους εκείνους που τον κατέστρεψαν. Το απεριόριστο μίσος που τρέφει ο κουρέας όμως τον κάνουν να χάσει λιγουλάκι τον έλεγχο και τον μετατρέπει σε Jack the Reaper.

Για την ιστορία: Το θανατερό παραμύθι πρωτοεμφανίστηκε το 1846 ως λαϊκό ανάγνωσμα φτηνού αγγλικού περιοδικού, διασκευάστηκε για πολλά θέατρα της εποχής, έδωσε υλικό σε βιβλία, λαϊκά άσματα και ραδιοφωνικές εκπομπές, και γυρίστηκε ταινία το 1936. Το 1973 ο θεατρικός συγγραφέας Κρίστοφερ Μποντ έδωσε στην ιστορία την τελική θεατρική της μορφή, στην οποία βασίστηκαν ο Στίβεν Στόνχαϊμ και ο Χιου Γουέλερ για το διάσημο πια «θρίλερ-μιούζικαλ» που ανέβηκε το 1979 στο Μπρόντγουεϊ.

τα (+) : Οι ταινίες του Μπάτρον είναι πλέον σήμα κατατεθέν. Υπέροχα χρώματα, σκηνικά και κουστούμια και μια σκηνοθετική άποψη που μετατρέπει ένα σκοτεινό splatter-drama σε fairy-tale. Σε αυτό συντελούν φυσικά και τα τραγούδια ερμηνευμένα εξαιρετικά από τους Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και το υπόλοιπο διαλεχτό cast.
τα (-)  : Η ταινία δεν σου αφήνει και την καλύτερη ψυχολογία στο τέλος. Λίγο τα αίματα, τα κομμένα…. ας μην το συνεχίσω, σε αφήνουν με ανακατεμένα συναισθήματα… και άντερα, χωρίς βέβαια να ταυτίζω αυτές τις σκηνές με τις χωρίς νόημα ταινίες τύπου Saw. Νομίζω όμως ότι πολύ σύντομα το ξεπερνάς και αφήνεσαι στην μαγεία του Τιμ Μπάρτον.

από εμένα   κι με μια ευχή να κερδίσει ο Ντέπ τον θείο Oscar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...