2 comments

there's something in the air....it's christmas time!

Εγχειρίδιο για να μπεις στο πνεύμα των γιορτών:

 1. Μαμά πήγαινέ με cinema
 Αυτές τις μέρες βγαίνουν στις αίθουσες οι κλασικές αμερικανιές: "είμαστε μια χαρούμενη οικογένεια τρα λα λα",  παραμύθια με κακομούτσουνες μάγισσες και αθώα απροστάτευτα κοριτσάκια, άλλα και ο εφιάλτης που όλοι περιμένουμε με αγωνία. Μην περιμένετε άλλο λοιπόν! Ξεχυθείτε στα cinema της γειτονιάς ή τα γνωστά multiplex με τα ανίψια σας, τα παιδιά σας, τους φίλους, τον  γείτονα (why not?).
 
Aπαραίτητα αξεσουάρ:
κόκκινο κασκόλ, σκουφί, γάντια (τι κι αν δεν χιονίζει;) ένα σακούλι ζαχαρωτά, την χαρούμενη μουτσούνα σου.
χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες approx.
 

Ιδού οι ταινίες που εντόπισα:

 Η ΜΑΓΕΜΕΝΗ – ENCHANTED
ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ, 109′ – Πρεμιέρα: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2007

Το παραμυθένιο animation συναντά τη μοντέρνα, ζωντανή δράση των μητροπόλεων, στη…. Μαγεμένη ρομαντική κομεντί της Walt Disney Pictures. Μία σατανική βασίλισσα – την οποία ερμηνεύει μοναδικά η Σούζαν Σάραντον – εξορίζει την πανέμορφη πριγκίπισσα Ζιζέλ από τη μαγική γη της στην πολύβουη, γκρίζα πραγματικότητα του σύγχρονου Μανχάταν.
 
THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, 85′ – Πρεμιέρα: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Το κοινό μεταφέρεται στο τρισδιάστατο κέντρο ενός στοιχειωμένου σπιτιού, σε μια πόλη μεταμφιέσεων του Βασιλιά Κολοκύθα, Τζακ Σκέλιγκτον, που προσπαθεί να κυριαρχήσει πανηγυρικά στην περίοδο των Χριστουγέννων και να αλλάξει τους ρυθμούς της πόλης. Ενάντια στη συμβουλή της Σάλλι (Κάθριν Ο` Χάρα), της μοναχικής ζαβολιάρας κούκλας, που έχει κρυφά αισθήματα για αυτόν.
 
Ο ΑΛΒΙΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ – ALVIN AND THE CHIPMUNKS

KΩΜΩΔΙΑ – Πρεμιέρα: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Από τον Τιμ Χιλ, τον σκηνοθέτη του "Garfield 2" και σεναριογράφο πολλών επεισοδίων του "Μπομπ Σφουγγαράκη", έρχεται μια απολαυστική ταινία, που βασίζεται στην ομώνυμη παιδική σειρά της δεκαετίας του ’50. Πρόκειται για μια σειρά κινουμένων σχεδίων που απόλαυσαν τρεις γενιές φαν και που για πρώτη φορά μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.
 
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ – HIS DARK MATERI
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, 113′ – Πρεμιέρα: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007

Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο κεφάλαιο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η New Line θα μας γνωρίσει τον κόσμο της νεαρής Λύρας Μπελάκουα, η οποία μεγαλώνει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης? όχι, όμως, της δικής μας Οξφόρδης, αλλά ενός παράλληλου με το δικό μας κόσμο, με πολλές ομοιότητες και άλλες τόσες διαφορές.
 
ΓΙΟΥ Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ – U

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ – Πρεμιέρα: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007

Πόσες φορές δεν έχουμε ευχηθεί να ακούσει κάποιος το παράπονό μας και να έρθει να μας παρηγορήσει; Ένας από τους αγαπημένους σκιτσογράφους παιδικών βιβλίων, ο Γκρεγκουάρ Σολοταρέφ, στη δεύτερη συνεργασία του με τον Σερζ Ελισαλντέ, βετεράνο στο είδος του animation, σκηνοθετούν ένα τρυφερό παραμύθι. Βασικοί πρωταγωνιστές, ένα ποντικάκι, η Μόνα και μια μικρή μονόκερως, η Γιου.
 

(οι πληροφορίες για τις ταινίες είναι από το site της villagecinemas)

 2. Βάλε να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια : fa la la la laaaa….
 
Κάνε μια βόλτα απ’ το δισκοπωλείο, κάτι θα βρεις να σε κάνει να θες να πεις ho ho ho!
Εγώ προτείνω:
 a. Christmas with the Ratpack (Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr).
Η παλιοπαρέα των 50’s θα σε ξεσηκώσει με τραγούδια όπως το ναζιάρικο  "Baby, It’s Cold Outside" και το "Marshmallow World".
b. Diana Krall – Christmas Songs ft. Clayton-Hamilton Jazz Orchestra

Η ζεστή φωνή της Krall πάει πολύ με χουζούρι, παρέα και κρασάκι μπροστά στο τζάκι (χα χα χα, μα τι λεω? μπροστά στην κεροζάν)
c. The Nightmare before Christmas soundtrack

Για πιο black καταστάσεις…. μπουυυυυυ χα χα και όχι χο χο χο…
d. White Christmas (Bing Crosby)

Γιατί αν δεν ακούσεις το κλασικό άσμα I’m dreaming of a white Christmas από τον Bing, από ποιόν θα τον ακούσεις;
Κι εκτός απ’αυτά που προτείνω σίγουρα θα βρεις πολλές συλλογές με various artists για να διαλέξεις αυτό που σου κάνει κέφι.
 
3.
Κι επειδή δεν θέλω να σε κουράσω ενώ μου έρχονται συνεχώς ιδέες στο μυαλό (αφού με ξέρεις, είμαι η No1 christmas fan) συνοπτικά  αναφέρω μερικά ακόμα christmas tips:

Στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με την παρέα σου. Eμείς το κάναμε και να τα αποτελέσματα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[σύντομα θα κυκλοφορήσει και το DVD της βραδιάς από την popitsi productions]

 

 

 

 

-Για τους σκληροπυρηνικούς καλλιτέχνες, φτιάξε με τα χεράκια σου διάφορες μπουρδίτσες όπως κάρτες, στολίδια κτλ. και αντάλλαξε  με τους φίλους σου (το κάναμε και αυτό)
Πάμε μια βόλτα από το κέντρο.
Αυτό το καιρό έχει πολλές εκδηλώσεις, όπως αυτή στο Γκάζι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα όπου θα δοθεί ανοιχτή συναυλία για το «Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο», μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Θα ακουστούν οι φωνούλες των Μίκρο και πολλών άλλων καλλιτεχνών στο τραγούδι "Κάνε την Αγάπη Γιορτή" που συνέθεσαν οι Μίκρο για’αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του CD θα διατεθούν στο «Ι.Κ.Ε. Χατζηπατέρειο» οπότε βάλε το χέρι στην τσέπη και κάνε το καλό!

 

Αν έχεις κι εσύ καμιά ιδέα για το πως να κάνουμε τα φετινά Χριστούγεννα πιο merry μην διστάζεις….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...