9 comments

"Yellow Submarine" υπο την Ορχηστρα των Χρωματων

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μουσικό αφιέρωμα στους Beatles στο cinema Τριανόν. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο κ. Γιώργος Β.Μονεμβασίτης, γλυκύτατος κυριούλης όπου με πολύ λίγα λόγια κατάφερε να κάνει μια ιδιαίτερα “αγαπησιάρικη” εισήγηση στους Beatles και να δημιουργήσει ένα ζεστό κλίμα.  Η Ορχήστρα των Χρωμάτων καταπληκτική….είχανε και κλαρινέτο! Ακούστηκαν γνωστές μελωδίες όπως αυτές των Eleanor Rigby, Strawberry Fields Forever, Let it Be και Hello Goodbye. Τραγούδησαν με πολύ κέφι οι Κώστας Βασιλιάγκος, Βασίλης Γισδάκης, Δώρος Δημοσθένους και Σταύρος Παπασταύρος.

Μετά από μικρό διάλειμμα ακολούθησε η προβολή της ταινίας Yellow Submarine. Τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτό το μικρό διαμάντι που άφησαν πίσω τους οι Beatles. Η φαντασία ατελείωτη σε μια ψυχεδελική χρωματική πανδαισία με ήρωες τους Rigo, George, John και Paul οι οποίοι  προσπαθούν να σώσουν την Pepperland από τους κακούς Blue Meanies. Οι αττάκες αφοπλιστικές (βλ. αγγλικό χιούμορ) σε ένα κατά τ’ άλλα απλοϊκό σενάριο που όμως καλύπτει η άγρια φαντασία του σκηνοθέτη George Dunning,  εξού και το moto “It’s all in the mind you know”

Το παρασκήνιο: Εγώ ξεκίνησα να πάω να δω την ταινία στις 8:30, όπως έλεγε το αθηνόραμα, μα φτάνοντας στα ταμεία του κινηματογράφου διαπιστώνω με μεγάλη έκπληξη και χαρά ότι θα προηγηθεί συναυλία.  Μα ορίστε δείτε το και μόνοι σας, που αναφέρει την συναυλία;Ναι…οκ πρέπει να πατήσεις πάνω στο link του Τριανόν για να πας σε άλλη σελίδα που το λέει. Εσάς τα νύχια σας τι άρωμα έχουν; Πάντως για να μην γκρινιάζω συνέχεια, η βραδιά ήταν πραγματικό δώρο για μένα που τώρα τελευταία έχει ξυπνήσει μέσα μου η Beatlemania!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...