0 comments

Απο τη Γη στη Σεληνη

01 02

H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, ξεκίνησε να σχεδιάζεται το καλοκαίρι του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013. Έχει διάρκεια 87 λεπτά. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν (Jules Verne, “De la Terre à la Lune”, 1865) και εστιάζει κυρίως στην χιουμοριστική αλλά και καυστική κριτική που κάνει ο Βερν στους πολεμοχαρείς όλου του κόσμου χωρίς να ξεχνά να εξάρει παράλληλα και την απαράμιλλη γενναιότητα τους. Είναι μία «χειροποίητη» ταινία που κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και στο χοντρό γέλιο.

Η ταινία είναι κατασκευασμένη με την τεχνική του κολάζ. Τα πρόσωπα και τα σώματα των ηρώων αποτελούνται από τμήματα διαφορετικών ανθρώπων, αλλά και μηχανικών εξαρτημάτων αφού οι πρωταγωνιστές της ταινίας -όλοι τους γενναίοι στρατιώτες του Πυροβολικού των Η.Π.Α.- σπάνια είναι αρτιμελείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σπίτια, τα αντικείμενα και τα ζώα, που αποτελούνται κι εκείνα από διάφορα συρραμμένα τμήματα. Το κολάζ εισχωρεί και στο σενάριο της ταινίας.

Έτσι, ο θεατής βρίσκεται πολύ συχνά μπροστά σε αναχρονισμούς, γίνεται για παράδειγμα μία αναφορά στους Beatles ή εμφανίζεται ένα μπολσεβίκικο καπέλο ή γίνεται χρήση ενός ηλεκτρονικού εξαρτήματος υψηλής τεχνολογίας και όλα αυτά συμβαίνουν το 1869, πράγμα που εκπλήσσει και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ταινίας!
πηγή: www.spartalis.gr

Η ταινία προβάλλεται αυτές τις μέρες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
On map Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136,
(ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
Αίθουσα 2 Πέμ.-Τετ.: 18.30/ 20.15/ 22.00

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...